Söndag

Idag har de varit service som har stått på schemat!
ganska lugnt och skönt kan man väl säga, tills jag fick reda på att jag skulle cykla runt till 8 olika hotell och lämna hotelluppdateringar! Men jag klarade av det iallafall, dock var de ganska varmt ca: 47 grader!
Ikväll ska jag iallafall ha date med servicetelefonen igen, så mysigt så!
Får se om de någon sömn eller inte.
Imon blir det flygplatsen hela dagen och en tidig kväll hemma, skönt de!

Nu blir skype med syrran!
Ha de gott!

Pusss&kraam


Mitt snygga cyklop!

Lördag

Hej alla!! Lördag igen och de betyder välkomstmöte för min del!
Märktes imorse att man kom hem sent från flygplatsen, fick väckning av hotellvännerna fallifall jag inte skulle vakna! :)
Var på kontoret kl 9,00 och sedan började mitt välkomstmöte på Vangelis kl 10,00, endast 3 personer var det där idag, så blev inte så mycket möte utan bara frågor! Men gästerna var nöjda så då var jag med nöjd.
Därefter blev de lite siesta och sen var det dags att dra sig tillbaka till kontoret för att förbereda sig inför de sista välkomstmötet! Trodde att jag skulle ha de på Maistrali men bytte med Jonas och då blev de Jaccaranda för min del istället! Nytt hotell för mig, men bara kul! Där var de lite fler gäster, runt 25-30 och bland dom satt även 6 ljungbybor, så lite småkul och även lite nervöst men jag hoppas att de gick bra för mig!
Sen tillbaka till kontoret och nu sitter jag här, tänker gå och lägga mig nu så att jag får lite sömn, för imon är de service hela dagen!

Ha de gott!!

Pussssss

Fredag

Fredag igen och det innebär flygplats för min del! Åkte dit vid 10 imorse och sen var jag hemma runt halv 3 ochså ska jag tillbaka igen kl 20,00! Så nu tar jag de ganska lugnt, eftersom att det inte blev så mycket sömn inatt när jag skulle ha servicetelefonen för första gången!
Gick bra, hade bara 3 samtal men var ändå så uppselt under natten ifall de skulle vara så att det ringde! Annars hade jag bara service igår, sålde slut på mitt biljettblock som jag har haft i mindre än 2 veckor! inte illa om man säger så! Hade även fått en lite present igår av min manager! En lapp med text och sedan svenskt godis, har nog märkts på mig att det har varit en tuff vecka! Bra eller dåligt??
Men lappen hänger nu tillsammans med mina andra lappar, så nu kan jag läsa mycket när jag väl behöver.

Men annars har det varit bra, har pratat både med steffie från service och co, väldigt saknad men de är skönt att man har någon att prata med som är med om desamma! Och sen har jag pratat med Hulda, tänk att det var en månad sen sist, helt sjukt! Så skönt att få prata av sig med henne och de behövdes verkligen! Och nu sitter jag här och chattar med emma från service och co, filmer som vanligt haha :D
Det är lite konstigt att man märker hur mycket man saknar och behöver kontakten från dom hemifrån, men när man väl är hemma tänker man inte alls på de typ! Så bli inte förvånade ifall de dyker upp ett samtal eller ett sms då och då!

Nä nu är de dags för mig att gå upp och äta lite innan jag ska iväg igen! :)

Ha det bäst där borta!!
Pusssss


Min lilla samling!

Onsdag

Onsdag igen och jag har bara latat mig idag eller ja de var meningen iallfall!
Vaknade kl 8,00, blev arg på mig själv att jag inte kunde sova lite till när man ändå skulle vara ledig hela dagen. satte igång en film med hopp om att jag kanske skulle sömna till den men icke! Gick ifrån rummet ca: halv 10 för att börja tvätta, de var enklare sagt än gjort, först fick jag låna hotellets egna tvättmaskin men när jag sen skulle hämta den blev jag utsparkad av städerskan, hon sa till mig på dålig engelska you no here, you there och pekade på den allmänna tvättmaskinen, så de var bara att slänga in resten av kläderna i den och hoppas på de bästa. Än så länge ser de ju bra ut iallafall men det vill inte torka och de är ju inte så konstigt när man lever i 44-46 gradig värme!
Därefter gick jag till poolen och läste, så nu är min 4e bok utläst härnere, bara en kvar så får hushålla med den lite! Har legat där hela dagen och det syns kan man ju säga, lite småröd sådär haha! Nu väntar jag på att äntligen få prata lite med min saknade vän huldi, en hel månad sen sist! Sen blir de cypriotisk afton med en av receptionisterna på hotellet, supertrevlig tjej som man kan prata om allt med! Så nu ska hon lära mig lite greksika med så att jag blir poppis här i Fig tree bay.
Imon börjar jag inte förrens kl 16,00, så hoppas att jag får sova ut imon och sen ta dagen som den kommer! :)

Ha det bra där hemma och hälsa alla!

Pusssss


Bild från syrrans kamera när vi var i Agia Napa!

Tisdag

Hej alla nu var de tisdag igen och nu har jag faktiskt varit här på cypern 1 månad, känns helt sjukt att tiden har gått så fort!
Och allt jag har lärt mig på bara 2 veckor som jag har haft uniformen på mig! Och man märker även vilket stort ansvar man har som guide, både i lördags och idag har gästerna satt mig på prov men idag är första gången en gäst har fått mig att gråta, har aldrig hänt innan under mina år i servicelivet. Men idag rann bägaren över om man säger så! Som tur va, kunde jag hålla mig tills vi hade avslutat samtalet! Men som både mamma och jag sa så har man sina upp-och nergångar!
Men nu sitter jag här iallafall och imon är det dags för min lediga dag och jag känner att det verkligen kan behövas, ska bara ta de lugnt och sen ska jag tvätta lite oxå!

Det var allt för mig idag, tyvärr inte så mycket att skriva!

Ha de bra där hemma!
Pusspusss

Lördag

Hej alla!!

Nu är de lördag igen och de är mer än en vecka sen jag sktrev senast!
Men min kära syster har ju varit och hälsat på, så har lagt all min lediga tid till henne!
Har varit väldigt trevligt, var på marknad och camelparken tillsammans eftersom att de var jag som skulle guida den, gick runt och tittade på allt! Emma fick prova att rida kamel och jag tror att hon tyckte de var jättekul, såg så ut iallafall! :) 
Sen har vi även varit i Agia Napa men ingen fest där inte, shopping blev de för syster och vi hittade lilla GeKås, så har köpt upp mig på solkräm så nu ska jag inte bränna mig! :)
Annars har vi legat och gottat oss på stranden och vid poolen så ska inte klaga!! Och spelat massor av Liverpool! Men tyckte allt att hon kunde stannat kvar en vecka till, för vem ska nu skratta i sömnen eller komma oväntat över till min sida av sängen!
Men men jag kommer väl att ha de fullt upp nu dom här veckorna!

Imon blir de service och follow up logs/unspec, så de blir en del nytt imon men de är bara kul!
Så nu ska jag gå och sova så att jag kommer upp imon! :)

Ha de bra!!

Puss och kram


Fredag!

Min lediga dag idag! Och jag har verklligen inte rört på mig så mycket.
Bara legat vid poolen och glassat, har fått lite färg kan man väl säga men de är ju förståligt i denna värmen! Har läst ut min tredje bok så nu är jag glad att syrran kommer hit med nya. :) Så de har inte hänt så mycket här idag kan man ju inte säga, men de ska de ju inte göra heller när man är ledig!

Men gårdagen gick bra iallafall, hade service helt själv och vfick bara en massa positiv kritik som gjorde hela min kväll sen, ja oki Bamseshowen gjorde väl en del med! Så kul att se alla små barn bli så glada av just Bamse och hans vänner, fast han har ju alltid funnits i mitt liv så jag var väl van :)

Nu ska jag dra mig och handla lite så att vi har mat för veckan :D

Ha de gott där hemma, hoppas att regnet försvinner så att ni får lite sol ni med! :)

Pussss

Torsdag

Hej alla!!
Här flyger tiden iväg som vanligt, men jag har superkul och lär mig massor.
Igår var jag och Alexandra P och fixade med min VISA-maskin och så fick jag även träffa min destinationschef Lena för första gången och de var bara positivt! Därefter mötte jag upp Jonas för att ha lite service! Han visade hur man skrev biljetter och hur dom betalade via kort, så igår sålde jag utflykter för 750 euro, inte dåligt för första dagen! :) Senare på kvällen var de dags för Blue awards, som skulle vara på en katamaranbåt! Jättekul att få träffa alla andra från GOL och Agia Napa, fick mat och så och de delades ut en massa priser. När vi var tillbaka på land var de dags för lite fest och självklart inne i Agia Napa. Hur kul som helst, så vandrade in till sängen ca: Halv 5 imorse, tur att man var halvledig idag! Trodde ju att jag skulle börja vid 13,30 men så ringde Alexandra P precis óch sa att mötet blev inställt så nu börjar jag kl 15,00 istället och imon är jag ledig, väldigt skönt och då kommer ju min kära syster ner, ska bli så kul att träffa henne!

Nu ska jag gå och kolla om städerskan är klar, så att jag kan äta något! :)

Ha de gott, Pusss Johanna




Tisdag

Nu har arbetet satt igång och tror de eller ej men jag stortrivs!
Började igår på morgonen kl 06,00 med en transfer, ett norskt flyg som skulle åka hem! Gick väldigt bra för att vara första gången! Sen när jag kom till flygplatsen fick vi reda på att de hade skett en explosion när Limasol och Larnaka där flygplatsen just är. Som tur är påverkade inte planen men strömen går lite då och då och ac funkar inte alls, så en del arga gäster har man fått prata med idag. Men iallafall på flygplatsen fick jag stå och ta emot gästerna så att dom fick reda på vilken buss dom skulle på, gick jättebra och Anton som var ansvarig tyckte att jag var jätteduktig och att jag skulle vara på flygplatsen fler gånger! :D Bara trevligt att höra, sen när jag skulle hem så fick jag ett osloflyg som skulle till hotellen, gick väl oxå bra men jag vet med mig själv att ankomsttransfer inte riktigt är min grej :) När man äntligen var hemma fick man ett sms av Alex som ville gå och fika, så hängde på henne och satt och snackade i flera timmar om allt möjligt! Sen var de dags för bädden för att orka upp idag!

För dag var det ju då dags för välkomstmöten, jag hade de tillsammans med Majja och vårt första möte kom de ca:25 personer ganska lagom sådär! Fick mycket frågor efteråt så de var bara roligt! Vårt andra välkomstmöte kom de ännu fler personer, tror vi var närmare 40 st, tyckte att de var bra att ha två möten på samma dag för då kommer man i de mycket snabbare. Och Majja tyckte att de gick väldigt bra för att vara första gången! Sen var de bara att skriva lite loggar och så, men då gick ju självklart strömmen igen så fick åka till vårt andra blue village för att skriva dom och nu sitter jag här, väntar på att pappa och emma ska logga in på skype, har ju en trevlig sak att berätta för dom :D

Ha de gott

Pusssss



Söndag

Vilken dag!
Har varit på marknad och kamelutflykt idag, samma som jag ska hålla själv nu på söndag! Så riktigt roligt att se alla köpglada människor i denna värmen, för idag har det varit riktigt varmt 36 grader! Så svetten har runnit i massor!
Men fick med mig lite hem iallafall från marknaden, lite filmer, miniräknare och shampoo och balsam! :) Men de fanns ju dom som köpte väldigt mycket mer!
Sen var det dags för kamelparken, först gick jag runt lite och kollade på alla andra djuren som fanns där! Sen var det dags för mig att hoppa upp på kamelen, vilket äventyr de var haha :D Vet inte om jag kommer att göra om de men nu har jag iallafall provat på de!
När vi kom hem, gick vi upp till kontoret för att skriva upp transferpapperna så att jag är redo för morgonen!
Sen gick vi till poolbaren där alla andra guider och barnledare låg och solade! Fick träffa en ny tjej som kom i fredags som ska bli barnledare! Väldigt trevligt! :)

Nä dags att gå upp och göra iordning alla papper och sånt så att jag är redo när bussen hämtar mig imon kl 06,00! :D

Ha de gott!!
Pussss


Lördag

Lördag och idag var det ju meningen att jag skulle shoppa lite, men icke! Blev att jag och Grace min danska vän från guideskolan satt och pratade med vår guide för dagen! Hon var född i sverige så hon som alla andra som jag har träffat här vet vart Ljungby ligger, helkonstigt! :) Men de var trevligt, fick lite tips och så hur man ska låta intressant på sin utflykt och de kan ju behövas när vi här på Cypern bara har en utflykt som vi gör! Annars var vi bara runt och kollade i gamla stan, moské och en kyrka! Ungefär desamma som dom andra utflykterna.

När jag kom tillbaka gick jag runt i Fig tree bay och satte mig själv på prov, att jag utan karta skulle hitta till alla våra hotell på en vis tid! Gick faktiskt förvånadsvärt bra, så nu förtjänar jag en bra film och god mat! :)

Vill bara tacka min lilla mamma för att hon vet verkligen vad hon ska säga för att muntra upp mig! 
Och mina vänner som alltid kommer att finnas där, vi får ta och pratas vid nåndag för nu var det ett tag sen! :)
<3

Puss och kram

 




Jag, Majja, Alex H, Jonas, Kati och Alex P


Fredag!

Hej igen, nu är de fredag och som sagt dagarna går sjukt fort!

Börjar väl att berätta vad som hände under gårdagen! Var med på service, väldigt intressant men vi hade inte så mycket att göra. Men de var iallafall så att jag fick se hur man gjorde och lite så! Sen var de tillbaka till kontoret för att göra oss iordning för teamday! Det som väntade oss var att vi skulle under vattnet och först gå runt i tunga betonggrejor med glasfönster som vi skulle bära över våra huvuden på axlarna, lite småläskigt men riktigt häftigt eftersom att man kunde andas när man var inne i dom! Sen skulle vi få åka runt i vattnet på små maskiner som funkade som en undervattensmoped! :) Väldigt roligt, fick se en massa olika fiskar och annat liv i vattnet. Vi skulle få bilder ifrån teamet så dom lägger jag upp senare :) 7
Därefter var de tillbaka till kontoret för att kolla runt på bluenet och lite annat, sen var de dags att göra checklistor, så då fick jag ringa runt till alla våra hotell för att kolla med dom om alla rum och så! Kändes bra att göra de, inte så svårt när man väl har kommit in i engelskan! :)

Och idag var de dags för utflykt igen och den här gången skulle vi till Troodosbergen!
Jättefin utsikt och underbara människor! Vi fick en cyprotisk frukost som bestod av oliver, halloumi, olivolja, korv, gurka och tomater från trakten och nybakat bröd! De var fint de :) Sen åkte vi vidare och stannade till på Nikkis Sweets and Marmelade, fick provsmaka så de blir lite köpt där! Sen var de dags för lunch och då serverades de Meze, mycket mat så man blev riktigt mätt! Sista stoppet för dagen var ett kloster med 3 st munkar´, då den äldste av dom var 84 år och hade bott på där sen han var 18 år! Dom var väldigt trevliga, bjöd på juice och kitkat och sedan var vi några som fick en penna! :)

Och nu har jag hamnat här igen, imon blir de en ny utflykt, och då blir de Larnaka för shopping, så Marks and Spencers här kommer jag! Vet iallafall en som är avundsjuk hahah :D

Nä dags att gå och lägga sig, ha de gött!

PussPusss

Jag kan, jag vill, jag gör!



    
Här ser ni hur de kan se ut, men de är inte vi på bilderna! :)

Onsdag

Hej allihopa!!

Nu är de onsdag, och dagarna bara flyger förbi!
Igår var jag på kontoret hela dagen, fick se när dom likviderade, var GOL satt och sedan skulle vårt team ta kort, de var ett äventyr i sig kan man väl säga. Först skulle uniformen på för första gången, satt ganska bra om jag får säga de själv, sen skulle vi gå i klackaskor ner till stranden eller viken som de egentligen är. Väl där bestämde vi oss för att vi skulle gå ut på klipporna för att de skulle bli finast bilder där! Och de kan man ju säga att de var väldigt halt så en del av oss halkade till där i vattnet! Blev fina kort iallafall, får väl se om jag får ett skickat till mig kanske! :) Sen gick jag och Alex och åt lite innan vi skulle sätta oss på kontoret igen för att hårdplugga! Sista uppgiften för dagen var att jag och Alex skulle gå och mäta en balkong på ett hotell, för att vi hade fått klagomål på att den var farlig, så vi traskade bort till hotellet och bad om att få komma in till ett likadant rum som vi hade fått klagomål på. Men eftersom att vi är fullbokade på alla hotellen så blev de inte riktigt som vi hade tänkt oss, först fick vi fel rum, så balkongen var alldeles för stor och sen när vi kom ner till receptionen igen sa dom att det var de enda rummet som vi kunde titta på, men så kom Alex på att en kollegas mamma och bror bodde just på detta hotellet så vi kanske kunde få gå in till dom, hittade deras nummmer och de visade sig sedan att de var en likadan balkong som vi just sökte. så där fick vi sen äntligen gå in och mäta balkongen, ett lite udda uppdrag kan man väl säga men de är sånt som kan hända i guidelivet! :)

Sen var de snabbt hem för att byta om och göra sig iordning för på kvällen väntades de en middag på vårt enda 5-stjärninga hotell CAPO BAY, riktigt fint så vi fick träffa chefen för hela hotellet och även den receptionsansvariga. Först fick vi en välkomstdrink, en vattenmelonsdrink som var farligt god, sen blev de sushi (så nu har jag provat de med), olivbröd med pesto, krabbsallad/kycklingsallad, kött med nudelsallad/fisk med wokade grönsaker och tillslut en mangoglass med kokosskum! Riktigt gott får man ju säga ch mätt blev man verkligen, vågar inte ens tänka på hur mycket de skulle ha kostat om vi hade behövt betala! :)

Sen idag har jag varit i Famagusta och den döda staden, kändes jättekonstigt när man kom in i den turkiska delen för där var de väldigt nergånget och de kändes som om dom inte riktigt brydde sig att allt såg förfallet ut på deras hus, fast ännu värre var de när vi kom till den döda staden, fy vad de va läskigt, kändes som om de var en massa spöken som stod i hotellens gamla fönster och bara kollade ut på oss! Och där skulle vi bada med, tog mig ett snabbt dopp och sen gick jag runt lite och kollade på alla ödelagda hotellen med kläder som fortfarnade hänger på tork sen 1974. Usch ja, men de var en upplevelse iallafall! 

Nu ska jag bara ta de lugnt, för imon blir de heldag igen fast vi ska ju ha en teamdag på eftermiddagen så lite kul ska vi allt ha! :D 

Ha de bra 

Pussss



 

Måndag

En vecka har gått och nu är de dags för mina granngäster att åka hem, har suttit och pratat ´med dom hela dan idag! Dom vill veta allt om hur jag just valde detta arbetet och hur jag gjorde för att komma hit! :) Så nu när dom kommer hem så ska dom berätta för alla därhemma om service & co! Bra reklam där :)

Ja annars har jag bara legat och läst och lapat sol! Man kan ju säga så mkt som att de syns verkligen att man får färg :D Slänger upp en bild på de sen!
Sen en annan glad nyhet, är att jag har fått reda på vart jag hamnar i vinter, blev ni nyfikna nu?! hahaah
Det blev Puerto Rico, inte så förvånad över att de blev kanarieöarna men de ska bli kul!

När nu ska jag skypea med mamma, ha de bäst!!

Pussss


VAr ju tvungen att fira den nya destinationen! :)


Den ultrasnygga brännan!

Söndag

Söndag idag och jag har bara legat och gottat mig på stranden, men först hade jag tänkt mig att jag skulle ta en lång skön sovmorgon, så blev de inte! Vaknade kl 9,00 och var hur pigg som helst. så åt lite frukost och sen gjorde jag mig iordning för stranden! 
Väl nere på den lilla stranden som jag trodde ingen visste om, fanns de knappt någon plats kvar till lilla mig, så fick lägga mig vid klipporna men de var skönt de med. 
tog en hel del dopp i de klarblåa vattnet eftersom att de är så varmt här just nu. 
När klockan var 15,00 gick jag upp till hotellet igen och la mig vid poolen och lyssnade på sommarpratarna, somnade och vaknade igen när klockan var 17,30, så drog mig upp till rummet för att duscha och äta lite, och nu har jag hamnat här, väntar på att moster ska logga in på skype men tror att hon har glömt bort de! :) 

Imon är jag ledig oxå, så får se vad jag ska hitta på! 

Ha de bäst! 
Pusss


 

Lördag andra juli

Hej på er!!
Blir så förvånad över att de är så många som kikar in här på bloggen, så får lite dåligt samvete när jag inte skriver så ofta!
Men nu kommer de ett inlägg igen!;)

Ja i igår så skulle jag ju på roadtrip här i fig tree bay, så stod som vanligt utanför hotellet och väntade på bussen, kände mig lite småstressad eftersom att receptionen hade lyckats slarva bort min nyckel. Så ser att de kommer en buss, så jag springer emot den utan att lyssna på vad chaffören säger. Dumt av mig kan väl säga, för rätt var de va så var jag ön en gång påväg till Agia Napa för snorklingsutflykten! Väl framme vid hamnen ringde jag min manager och berätta mitt lilla misstag, hon sa att de var helt oki och att jag kunde ta den tiden till att studera Agia Napa! Kul tänkte jag och började min vandring! Besökte flera hotell som hade fritidsresors flagga, kollade runt på huvudgatan i lite affärer och kollade var apotek, bank och turistbyrå fanns! Just bara för att kunna berätta de o´m man lyckas få några gäster som ska dit nån dag! Sen tog jag bussen tillbaka till Fig tree bay, gick upp till rummet och åt lite nudlar så att jag skulle klara av en runda till!

Så sen tog jag bussen till huvudgatan här i fig tree bay för att kolla desamma här, fick gå in på en del hotells rum för att jag ska kunna ha en uppfattning av vad våra gäster har för boende! Kan ju säga så mkt att jag är ganska glad att jag bor där jag bor!

Vid sex-tiden tog jag mig hem igen för att göra mig iordning för att studda flygplats under kvällen, Skulle bli hämtad 20,40 så passade på att ringa till syrran och prata lite, skönt att höra hennes röst nu när de var ett tag sen :) Efter 20 minuter slutade vi eftersom att jag trodde att mina pengar skulle ta slut vilken sekund som helst, men när vi hade lagt på fick jag ett sms av MTN (telefonbolaget) att jag hade 18 euro kvar, så mitt samtal hem kostade mig 4 euro, trodde faktiskt att de skulle vara dyrare!

Aja iaf så blev de ju flygplats sen på kvällen, fick först lyssna på Alex som körde transfern dit och sen mötte vi upp dom andra kollegorna vid arrivingsalen, så fick träffa många nya ansikten, men bara trevligt! 6 olika flyg hade vi och jag var med på 4 av dom, och ett av dom var från växjö så lite kända ansikten såg man ju! :)
Tillslut fick både jag och Alex äntligen åka hem och då var kl 00,00, så lagom trött när Alex började sin ankomstransfer, men tvingade mig själv att vara vaken hela tiden och anteckna! Jag lyckades, men direkt när jag kom in på rummet och la mig i sängen, somnade jag direkt, kändes jobbigt när man ställde klockan och såg att man skulle upp om 5 timmar igen! Men jag fick min sömn iaf.
Så idag skulle jag studda Majja när hon skulle hålla ett välkomstmöte på hotell vangelis, 13 personer dök upp på mötet och vi som trodde att de skulle komma en hel drös med gäster, men icke sa nicke! Så sen var de inte mkt mer att göra, visste att jag skulle studda fig tree bay på eftermiddagen så sa hejdå till tjejorna och vandrade hemåt för att käka lite och sen bege mig ut på en tripp igen, passade även på att handla på Lidl när jag ändå var i den delen! Men usch vad svårt de är med mat, kan ni inte ge lite tips på vad man kan äta för något? Behöver lite hjälp! ;)

Imon och måndag är jag ledig så ska nog bara ligga på stranden imon och sen tar jag nog Roadtrip:en på måndag så att jag kan se den med! :)
Här kommer mitt nummer om de är någon som skulle vilja ha de! 00357-96431538!

Ha de gott där hemma så hörs vi snart igen!!
Puss och kram!




RSS 2.0